Sunday, May 18, 2014

Становнике Шамца и даље евакуишу, град из ваздуха изгледа као море, најмање двоје мртвих

samac-poplave05


Начелник општине Шамац Саво Минић рекао је да се у овој општини у овом моменту и даље евакуише становништво.


“Евакуација се врши са подручја самог града Шамца, гледајући од истока према запада, низ обалу реке Саве. Тренутно је најугроженије становништво у Новом Селу и Турчиновцу и дијелу Тишине у Мишићима, где смо јутрос успели након неколико наврата доставити храну и воду”, рекао је Минић.


Он је рекао да се становништву на том подручју није успело прићи два дана и две ноћи.


Минић је рекао да је установио о каквој катастрофи је реч тек када је са службама за спасавање из хеликоптера покушао лоцирати једну кућу.


“То је море, вода, очај!”, рекао је Минић.


Он је рекао да нема тачних података колико је становништва до сада евакуисано.


samac-poplave04


“Немамо тачне податке, на стотине, можда хиљаду. Излазимо на разна места са становништвом, санитети и хитне службе их преузимају, тако да немамо могућност тачне евиденције. Нити имамо струје, папира и печата да то урадимо. Тек сад полако покушавамо да водимо некакву евиденцију”, рекао је Минић.


Минић је рекао да су напотребнији лекови, храна, вода за пиће, гумене чизме, средства за хигијену, додавши како се потребна помоћ већ доставља од јуче.


Он је рекао да је стигао један значајан дио лекова, хране и воде која је нужна за прве потребе, те да је току достава гумених чизама, радних рукавица, док наредно достављање најпотребније помоћ треба да стигне данас око 12 часова.


samac-poplave03


“Приоритет је људски живот, сваком прићи и пружити помоћ, како би било ко ко је угрожен био спашен”, нагласио је Минић.


Он је рекао да, нажалост, има људских жртава.


“Не могу вам тачно рећи ништа, непотврђене су информације, али оно о чему у овом моменту до сада можемо говорити јесте да имамо два смртно страдала лица и два лица која се воде као нестала”, рекао је Минић.


(Блиц)


...



СРБИН.ИНФО

No comments:

Post a Comment