Monday, May 12, 2014

МОМИР БУЛАТОВИЋ: Никад нећемо ући у ЕУ, не кајем се што сам увео Ђукановића у политику





Сумирање политичке историје Црне Горе, посебно када је реч о турбулентном времену деведесетих, не може да заобиђе једно име – Момира Булатовића.


Као најмлађи лидер једне републике у СФРЈ (имао је само 34 године када је постао председник) водио је Црну Гору кроз пакао југословенског распада од 1990. до 1997.


После пораза на председничким изборима 1997, од свог политичког пулена Мила Ђукановића – кога је сам довео на политичку сцену – прешао је на место председника Савезне владе СРЈ коју је предводио и у време агресије 1999, све до пада Милошевића 2000.


После тога се повукао из политике и предао се професури, јер, како каже „у мени чучи непоправљиви просвјетар и он је много јачи од властољубља које имам“.


Поред професорског стажа Булатовић је и предводник удружења „Слобода“ које се, како наводи, „бори за истину о времену у којем је Слободан Милошевић био икона српског народа“.


Један од најближих идејних и политичких сарадника Слободана Милошевића, Момир Булатовић живи је учесник и сведок готово свих важних догађаја који су потресли наше подручје – рат, распад СФРЈ, мировни преговори, Дејтон, Рамбује, агресија 1999. Последње речи Слободана Милошевића пред његову смрт у Хагу 2006. изговорене су управо Булатовићу. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment