Monday, May 12, 2014

Ко неће да врати дипломатски пасош?




Министар иностраних послова Ивица Дачић покренуо акцију за враћање дипломнатских пасоша, али се многи нису одазвали на препоручене поштанске позиве.


Незванично им је у МИП-у речено да поред бившег министра финансија и економије Млађана Динкића и министра за просторно планирање и заштиту животне средине Оливера Дулића, позиву да врате дипломатски пасош нису се одазвали некадашња министарка омладине и спорта Снежана Марковић, ни Небојша Ћирић, некадашњи министар за економију и регионални развој.


Привилегија при путовањима нису се одрекли ни некадашњи државни секретари у министарствима: Надица Момиров (Министарство културе), Миодраг Јакшић (Министарство за дијаспору) и Душко Радаковић (Министарство за државну управу и локалну самоуправу).


Иако према владиној уредби дипломатски и службени пасоши морају да се врате по истеку функције, њих су задржали и бивши посланици Немања Шаровић (Српска радикална странка) и Бранимир Дјокић (Српска напредна странка).


Да се досад није водило рачуна о дипломатским и службеним пасошима, односно о томе ко их све поседује, говори и чињеница да своју путну исправу није вратила ни смењена директорка Агенције за борбу против корупције Зорана Марковић, која није на тој функцији више од годину и по дана.


Дипломатске пасоше после истека функције могу да задрже само председник Републике, председник Народне скупштине, председник Владе и министар спољних послова.


Министар Дачић је изјавио да је од јуна 2009. до априла 2014. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment