Monday, May 12, 2014

ЦРНА ГОРА: Америчке, албанске и косовске заставе могу, а руске не могу!





Двадесетак Руса који су у конвоју аутомобила и са истакнутим руским заставама мирно крстарили улицама Будве на Дан победе, 9. маја, привела је полиција због кршења Закона о јавном реду и миру, односно истицања заставе друге државе на јавном месту! Они ће морати да плате новчану казну до 500 евра или им следи 30 дана затвора. Истицање страних застава (америчке, албанске и косовске) није режиму засметало недавно када су се у Тузима окупили мештани тражећи да Малесија добије статус самосталне општине, али јесу српске тробојке у Беранама, после победе опозиције на локалним изборима у овој општини.


Иако је Црна Гора још далеко од чланства у ЕУ, њени званичници следе одлуке Савета ЕУ којима се санкционишу руски држављани тако што им се због догађаја у Украјини забрањује улазак у земље ЕУ и да располажу својим средставима у њима. Потези које повлачи кабинет Мила Ђукановића подигао је у народу тензије и емоције, због историјских, верских, културних и других веза Црногораца и Руса.


- Руси, Срби и православље очигледно су непожељни за режим у Подгорици – каже, за „Новости“, др Будимир Алексић, професор Цетињске богословије. – Државна власт жели да направи отклон од идентитетских питања окрећући се према Западу и Ватикану, иако је Русија гарант опстанка православне вере у свету. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment