Monday, May 12, 2014

УКРАЈИНА КАО ПРЕКРЕТНИЦА: Која је будућност НАТО пакта? (Анализа)





(Н. Бабић)


Анализа: Која је будућност НАТО пакта? Украјина као прекретница, Чак Хагел најавио нове приоритете америчке одбране.


Украјинска криза је односе између Сједињених Држава и НАТО савеза с једне стране и Руске федерације и њених савезника са друге, довела до усијања. Вашингтон као да намерно минира све напоре Москве, неколицине лидера европских земаља и Организације за европску безбедност и сарадњу који се труде да пронађу какво – такво решење које ће довести до смиривања напетости у Украјини. У протеклих неколико недеља, увек када би Русија и Европа постигли било какав договор, службени или неслужбени, украјинска војска, праћена неонацистима којима су на брзину навучене униформе Националне гарде, на “савет” америчких душебрижника покреће појачане војне активности против цивила на југоистоку Украјине и изнова ситуацију врате на исходишну тачку када се “преговара” оружјем.


Нема сумње да ће се ситуација у том смислу све више да заоштри, што се види из излагања америчког министара одбране, Чака Хагела, који је 2.маја говорио о “потреби промене приоритета америчке војске”.


Говорећи о украјинској кризи Чак Хагел је пре десет дана у ” Вудро Вилсон Центру” рекао “како је деловање руске стране поново потврдило важност постојања НАТО савеза”. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment