Monday, May 12, 2014

ДВЕРИ: Јефтини станови – уз помоћ српске државе пуне арапске џепове!





Покрет Двери подржава идеју Александра Вучића да се по ободима великих градова изграде јефтини станови али сматра да је реализација те идеје кренула у опасно лошем правцу и да ако се не промени, неће нимало покренути српску привреду, а једино што ће донети је даљи раст премијеровог рејтинга и нове профите за арапаске „инвеститоре“.


Пошто је увидео да су станови у Србији, сем тајкунима и политичарима, доступни малом броју грађана Србије, Александар Вучић је дошао на идеју да по ободима великих градова изгради јефтине станове приступачне свакоме. Чим је идеја објављена, најављено да ће ти станови имати по 80 квадратних метара уз цену квадрата од 350 до 450 евра. Инвеститори и/или извођачи радова би били ослобођени пореза и дажбина, што доприноси смањењу цене.


Међутим, медији затим преносе да је за изградњу тих станова зантересована арапска компанија „Араптек“, док се ниједна домаћа компанија не спомиње. У најновијим изјавама Вучић истиче да су поменути услови градње заправо захтев „Араптека“, а да ће ти услови тек накнадно бити понуђени домаћим инвеститорима!


Каква је то економска папазјанија! Прво, ако Вучић хоће да покрене тржиште некретнина као премијер, то онда спада у идеологију институционалног капитализма. У том случају, покреће се и тржиште и домаћа производња – упошљавају се радници, оживљавају предузећа, новац циркулише и на крају завршава у потрошњи и порезима, те су сви на добитку. Чињеница да су, међутим, ови услови понуђени од стране страног инвеститора, чињеница да Вучић говори да је „држава лош власник“, те да се она заправо „повлачи“ припадају идеологији неолибералног капитализма. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment