Monday, May 12, 2014

Вучић: Запад је тражио да уведемо санкције Русији





Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да је запад тражио да Србија уведе санкције Русији због кризе у Украјини, тачније да усклади своју спољну политику са спољном политиком Европске уније.


“Тражили су”, рекао је Вучић упитан да ли је запад притискао Србију да уведе санкције Русији, али и додао да је замолио да се поштује и став Србије, који је, кад је реч о Русији, заснован на моралним, традиционалним и јаким економским везама, који је правичан и поштен, мада, додао је, то је на за нас веома тешка позиција.


Подсетивши да смо у Србији прошли све кроз шта сада пролазе људи у Украјини, Вучић ће рекао да би и за народ тамо, али и нашу позицију било најбоље да се пронађе неко мирољубиво решење.


” С друге стране мислим да је Србија показала да има своју политику која је најбоља за нас, која држи до морала, до евроинтергација, али и до поштовања својих пријатеља који нам нису уводили санкције и нису нас помбардовали, и што је веома значајно, с којима имамо изузетно успешне економске односе”, рекао је Вучић.


Вучић је изјавио да се са шефом делегације ЕУ у Србији Мајклом Девенпортом договорио да заједно покушају да обезбеде услове за одржавање геј параде, али да ће одлуку о томе донети држава, у складу са безбедносним проценама.


Вучић је истакао да нема ништа против припадника геј популације, али да не жели да буде премијер у земљи у којој ће слике разрушеног Београда обићи свет. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment