Monday, May 12, 2014

ПЛАНЕТА У ПЛАМЕНУ: Сви сепаратистички региони на свету! (ФОТО)





Ако сте мислили да једино европски народи воле да се деле и свађају око тога шта је чије, грдно сте се преварили. Сепаратизми можда цепају Стари континент уздуж и попреко, о чему смо већ као што добро знате писали, али наш крај света није ни по чему посебан што се тога тиче.


Напротив, он само прати добро устаљену формулу општељудског понашања које увек мисли да ће му бити боље ако се сам брине о себи, због свог богатства или посебног идентитета различитог или другачијег од остатка државе у којој живи.


Многи од вас вероватно памте да смо се у неколико наврата бавили регионима насељеним руском мањином који би у неком тренутку могли да траже припајање Руској Федерацији; када је стање у Украјини почело да се захуктава бавили смо се и регионима који се налазе само у тој земљи. Нисмо пропустили ни да се позабавимо ни самом Русијом: она у својим њедрима има мноштво области које би некада могле да крену самосталним путем, ако за то сазру околности.



Међутим, шта је са остатком света? Шта је са Африком, остатком големе Азије, шта је са Америкама, хладном северном и топлом јужном, шта је Океанијом, Полинезијом? ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment