Wednesday, April 16, 2014

Почела саслушања “СРБОМРЗАЦА” – Карлеуша отишла за Турску

karanović karleusa korac


У Вишем тужилаштву почело саслушање сведока у истрази против припадника СНП “Наши” Ивана Ивановића, због објављивања списка “30 највећих србомрзаца”.


Тај списак је објављен на сајту те организације, а Ивановић се терети да је извршио кривично дело “расна и друга дискриминација”.


Тужилаштво за високотехнолошки криминал које води истрагу против Ивановића је најпре одлучило да саслуша поменуте јавне личности са Ивановићевог списка, међу којима је глумица Мирјана Карановић која се данас одазвала позиву за сведочење. После ње је требало да сведочи певачица Јелена Карлеуша, која међутим, није дошла на саслушање, јер је отпутовала у Турску.


Политичар Жарко Кораћ стигао је у Палату правде око поднева, али је због лажне дојаве о бомби и евакуације судске зграде његово салушање одложено за 23. април.


Ивановићев бранилац Драгослав Љубичановић рекао је Танјугу да директорка Центра за културну деконтаминацију Борка Павичевић и Иван Вејвода нису дошли на саслушање које је било заказано за данас, али и да тужилаштво нема доказе да су примили позив.


Тужилаштво сутра планира да саслуша директорку Хелсиншког одбора за људска права у Србији Соњу Бисерко, Јелену Милић, Светлану Лукић, верског аналитичара Мирка Ђорђевића и глумца Николу Ђуричка, додао је Љубичановић.


Ивановић је био ухапшен 7. априла, али је након два дана пуштен из притвора, пошто је усвојена жалба његовог адвоката на решење о одређивању притвора. Истог дана ухапшен је и портапрол посебних јединица полиције Радомир Почуча због наводног кривичног дела угрожавање сигурности, због објављивања изјаве на његовом налогу на Фејсбуку “Радомир Бата Поцуца” у вези са скупом Удружења грађана “Жена у црном”, али он је још у притвору.


(Tанјуг)






СРБИН.ИНФО http://ift.tt/1eJs6dM

No comments:

Post a Comment