Thursday, May 15, 2014

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Ово је Божја опомена због припреме за Геј параду





У Саборној цркви у Београду вечерас је одржан први молебан за престанак кише, коме су присуствовати чланови Сабора, а патријарх српски Иринеј позвао је вернике да се помоле, уз напомену да су кише и поплаве однеле људске жртве, изазивајући много невоља.


“Киша и поплаве које су задесиле нашу земљу изазвале су многе жртве. Нажалост, ово није крај. Сви који то могу боре се да заштите људске животе“, рекао је патријарх, позивајући вернике да се помоле.


Он је истакао да нас је снашла велика невоља, „којом нас Господ опомиње, позива на покајање и даје до знања да без милости божије не можемо ништа учинити“.


“Молимо се Господу да заустави облаке кише и подари нам сунце. Без милости Божје не може се ништа урадити. Ово није казна Божија већ опомена да се склонимо са пута порока, злобе и безакоња“, рекао је патријарх.


Он је додао да се ових дана у Београду спрема скуп који представља велико безакоње и мрски порок, „којим се поносе и истичу своје достојанство и демократију, а све против Бога и закона живљења“. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment