Thursday, May 15, 2014

Путин: Колико пара, толико гаса





Владимир Путин упозорио да ће „Гаспром“ испоручивати гас Украјини само уз авансно плаћање. Протекле ноћи обновљени сукоби украјинских снага безбедности и проруских снага код Краматорска и Славјанска у Доњецкој области.


Руски председник Владимир Путин упозорио је у писму упућеном већем број европских лидера да ће Русија од јуна испоручивати гас Украјини само уколико он буде унапред плаћен.


‘Гаспром’ није добио ниједну уплату за гас који је испоручио Украјини, а укупан дуг порастао је са 2,237 на 3,508 милијарди долара“, упркос томе што је Украјина примила први део кредита ММФ-а у износу од 3,2 милијарде долара, упозорио је он.


Имајући у виду околности, „Гаспром“ ће од 1. јуна испоручивати гас само за износ који је авансно платила украјинска компанија, навео је Путин.


Истичући да је Москва била принуђена да донесе такву одлуку, Путин је рекао да је „Руска Федерација и даље отворена за наставак консултација и да заједно са европским земљама ради на нормализацији ситуације“.


Вршилац дужности украјинског председника Олександар Турчинов рекао је да су током ноћи обновљени сукоби украјинске војске и проруских активиста код Краматорска и Славјанска у Доњецкој области.


Према његовим речима, код Краматорска је уништена „база терориста“ као и утврђени положај код Славјанска. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment