Thursday, May 15, 2014

Украјина: И делови Молдавије желе у Русију! (Из часа у час)





Уједињене нације изразиле су данас забринутост јер је украјинска војска “очигледно употребила хеликоптере са ознаком УН” у војној операцији против регионалне милиције у Доњецку, што, како је упозорила светска организација, представља кришење њених правила.


Влада Украјине започеће данас разговоре о давању већих овлашћења регионима, према мировном плану Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), али на њих није позвала проруске снаге које су прогласиле независност у два источна региона у земљи.



22:30 ДЕЛОВИ МОЛДАВИЈЕ ЖЕЛЕ СА РУСИЈОМ


Док грађани Придњестровља траже припајање ове отцепљене молдавске области Русији, лидери Гагаузије, аутономног региона у Молдавији затражили су од молдавске владе да не жури са потписивањем споразума о придруживању Европској унији.


Петиција са 185.000 потписа грађана Придњестровља који траже припајање ове отцепљене молдавске области Русији, предата је потпредседнику руске владе Дмитрију Рогозину 9. маја, изјавила је данас Вјорика Коктарева, председница уније руске заједнице.


Рогозин, који је и специјални представник руског председника Владимира Путина за Придњестровље, посетио је Тираспољ 9. маја и тада му је предата документација.


Према речима Коктареве, највећи део папира са потписима делегација је однела у Русију, али су један део документације конфисковале молдавске власти након што је руски авион био приморан да слети у Кишињев. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment