Sunday, May 11, 2014

Јелена Триван: Вучић процењује да ли сам добра





Од ситуације унутар ЕУ, а не од капацитета Србије, зависити да ли ћемо 2020. бити у Европској унији


Место директора владине Канцеларије за европске интеграције упражњено је од августа прошле године када је Милан Пајевић, као кадар Уједињених региона Србије, поднео оставку на ту функцију. У јавности се спекулише да би на то место могла да дође Јелена Триван, бивша функционерка Демократске странке, која сада ради у Центру за европску политику и вредности упркос противљењу Јадранке Јоксимовић, министарке без портфеља задужене за европске интеграције.


Триванова за „ Политику” каже да с њом нико још није разговарао о могућности да буде на челу владине Канцеларије за европске интеграције.


„Моје професионално и политичко искуство у законодавној и извршној власти, као и докторат и магистратура о ЕУ говоре у прилог томе да су евроинтеграције тема којом се ја квалификовано бавим. Да ли сам ја добра за место директора Канцеларије за европске интеграције процењује премијер владе Александар Вучић који кандидује на то место”, истиче Јелена Триван.


Колико је Србија ближа Европској унији него што је била пре неколико година?


Мислим да смо данас далеко ближи него раније у формалном смислу. То сигурно није опсена, већ је чињеница да се наше друштво годинама развијало у законодавном погледу. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment