Sunday, May 11, 2014

ДИВЉА ДИВИЗИЈА: Елитни муслимански војници који су се борили за Царску Русију (Видео)





У Србији у односу на Русију постоје одређени стереотипи који сакривају стварност. Један од тих стереотипа се тиче и православно-муслиманских односа током историје и данас, а према њему ислам је непрестано супротстављен руској држави и православљу.


Овај стереотип не одговара реалности, то јест ислам није била стално супротстављен Русији, већ је било периода када је било сукоба, али је историја Русија итекако и пример како православље и ислам могу да живе у миру. Следећи текст разоткрива истину о томе, то јест како су се православни и муслимани борили раме уз раме за своју заједничку отаџбину Русију.


Религиозна политика Николаја Другог Романова


Свима је познато да је император Николај Други Романов био дубоко верујући православни хришћанин. И управо је његова дубока вера учинила да буде верски трпељив. Познато је његово велико пријатељство још из детињства са бухарским емиром Саидом Алимханом. Бухара је била у саставу Русије на основу уније, формално оставши независна. Али, односи цара и емира нису били само у оквирима обичне дипломатије о чему сведоче и њихови лични сусрети и њихова преписка. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment