Sunday, May 11, 2014

БРИТАНЦИ У ВЕЛИКОМ СТРАХУ: Путин нам је већа претња него икад





Британци су у великом страху након спектакуларне параде руске војске у срцу Москве у петак, поводом Дана победе над фашизмом, којом је председник Руске Федерације приказао моћ своје земље.


Наиме, јуче је британски Дејли мејл навео да Путин сада Западу представља већу претњу него икад и да је марш 11.000 руских војника централним московским Црвеним тргом, али и колона тенкова и других борбених возила, у ствари порука која је јасна као дан – Русија се као сила вратила на велика врата, а њене намере свету су потпуно непознате.


Познати британски лист пише да у прилог страховањима од Путина и његове војске иде и чињеница да је британски краљевски разарач „ХМС драгон“ морао да буде послат из Портсмута како би на оку држао седам руских борбених бродова. Међу пловилима руске морнарице су и огроман носач авиона, као и крстарица с нуклеарним потенцијалом, који у водама око Ламанша, како наводи Дејли мејл, погоршавају ионако напете међународне односе.


Запад да реагује


Посебна критика на рачун руског лидера Владимира Путина стигла је због његовог односа према украјинској кризи, али и посете полуострву Криму у петак, на Дан победе. Тај његов потез изазвао је салву критика из света с обзиром на чињеницу да је, према тврдњама Запада, Крим 16. марта бесправно припојен Русији.


- Шта је још потребно да се свет пробуди и схвати претњу Русије предвођену злокобним моћником, који је једноставно порушио правила на којима је заснован вишедеценијски европски мир – пита се британски новинар Едвард Лукас. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment