Thursday, April 17, 2014

Цела посада америчког разарача код психолога после провокација Сухоја-24

suhoj 25ppo


САД – Пентагон је признао да је суботњи ниски лет руског бомбардера Су-24 изнад његовог ракетног разарача „Donald Cook” био депримирајући за његову посаду. Још конкретније: да је 27 чланова посаде приликом рапортирања саопштило да напушта војску. Коментаришући ту одлуку, маринци су рекли да не намеравају да подвргавају свој живот опасности, пише портал Факти.орг.


Пентагон је у понедељак издао саопштење, у којем тврди да је руски бомбардер Су-24 у суботу 12 пута пролетео поред разарача РМ САД „Donald Cook” у Црном мору и притом неколико пута имитирао напад.


Како је агенцији Reuters саопштио представник Пентагона пуковник Стивен Ворен, руски бомбардер је свих 12 пута пролетео на малој висини и недалеко од америчког разарача. Оне је те маневре назвао застрашујућим и недопустивим, пошто то деморалише посаду брода и негативно утиче на укупну психолошку климу међу војницима.


Ворен је истакао да је разарач патролирао у водама на западу Црног мора кад се догодио инцидент.По његовим речима, брод је тренутно на безбедном у румунској луци, где је хитно евакуисан.


Чланови посаде тренутно пролазе потребне процедуре с психологом, како би се опоравили после преживљеног стреса.


Извор: Факти.орг






СРБИН.ИНФО http://ift.tt/1l7Xhlv

No comments:

Post a Comment