Thursday, April 17, 2014

Украјина: Војска пуцала на народну војску у Мариупољу – има жртава (Из часа у час)

kramatorsk


Три особе су погинуле, а још тринаест је рањено у пуцњави у конфронтацији између антивладиних демонстраната и војника стационираних у војној бази у украјинском граду Мариупол, каже министар унутрашњих послова Арсен Аваков.


10:23 Тенкови и авијација на истоку Украјине – злочин кијевских власти


Председник РФ Владимир Путин је данас, у току годишње прес-конференције „Директна линија“, истакао посебну важност преговора о ситуацији у Украјини, која почиње у Женеви 17. априла.


Осим тога, Путин је употребу тенкова и авијације на истоку Украјине назвао „злочином кијевских власти“. Председник је позвао украјинско руководство на дијалог са народом.


10:20 Украјинска армија повлачи оклопна возила из Краматорска


Команда војне акције у јужним областима Украјине је донела одлуку да повуче 15 борбених десантних возила из Краматорска (Доњецка област) у Дњепропетровску област.


Прес-служба министарства одбране је саопштила „15 оклопних возила, које су блокирали демонстранти…на јужној периферији Краматорска, се данас враћа на место стане дислокације“.


Преговоре са демонстрантима је водио командант десантних јединица пуковник Александар Швец.


После тога су припадници армије изашли из окружења са личним наоружањем и на цивилној техници. Није било сукоба са локалним становништвом.


10:00 Војници у Краматорску



09:40 Размена ватре у Мариопуљу



09:30 Оружани сукоби у Мариопулу



09:20 Мриопул: три особе погинуле


Три особе су погинуле, а још тринаест је рањено у пуцњави у конфронтацији између антивладиних демонстраната и војника стационираних у војној бази у украјинском граду Мариупол, каже министар унутрашњих послова Арсен Аваков.


09:10 Мариупољ: Војска пуцала на народну војску – има жртава


mariupolj


Припадници украјинске армије су пуцали на народну војску приликом покушаја да се нападне касарна. О броју жртава стижу различите информације. На градском сајту Мариупоља је саопштено да је један од нападача погинуо, а 12 рањено. Шеф украјинског МУП-а Арсен Аваков је преко свог Facebook-а саопштио: 3 мртва, 13 рањених, 63 ухапшено. У међувремену је представник штаба самоодбране Мариупоља негирао учешће локалне народне војске у том нападу. „У нападу на касарну нису учествовале локалне снаге самоодбране, већ људи са стране. Ми чак немамо такво наоружање, које они користе“, рекао је он.


08:30 Руски министар спољних послова Сергеј Лавров иде у Женеву на разговоре са представницима САД, ЕУ и Украјине.


Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров путује у Женеву ради учешћа на преговорима о Украјини.


Консултације шефова дипломатија РФ, САД и ЕУ, као и в.д. министра спољних послова Украјина ће се одржати иза затворених врата и биће посвећене решавању украјинске кризе.


„Кључ за решавање кризе је почетак припрема за истинску уставну реформу, која би обезбедила да се узму у обзир интереси свих региона Украјине, без изузетка“, изјавио је Лавров и истакао да би таква реформа требала да буде „истинска, а не козметичка“.


08:10 Украјина: Ухапшени новинари ТВ „Русија“ ослобођени


Украјинска војска је ослободила сниматељску екипу ТВ канала „Русија“. Tројица новинара су јуче ухапшена у Харковској области, на истоку Украјине, где је тренутно у току специјална операција власти из Кијева с учешћем армије. Руска амбасада је упутила ноту у МСП Украјине, са молбом да се објасни ситуација.


07:50 Украјинска војска пуцала на народну војску у Краматорску


Украјинска војска је пуцала на народну војску у Краматорску, три човека су рањена, саопштио је представник присталица федерализације.


Према његовим речима, припадници народне војске су покушали да на аутомобилима пресеку колону од неколико десантних борбених машина, које су ишле ка аеродрому, а који је од уторка под контролом армије. Они су пресекли колону и тако блокирали последњу машину у колони. Украјинска војска је пуцала на њих. Један човек је рањен у раме, а двојица у ноге. Борбена машина се пробила до аеродрома. Рањенима је пружена медицинска помоћ.


(Глас Русије, Восток)






СРБИН.ИНФО http://ift.tt/1hXDBso

No comments:

Post a Comment