Tuesday, May 13, 2014

Како се у Лондону проводе млади арапски богаташи





Међу Арапима имају надимак „халиџис“, за туристе су локална атракција, а за локално становништво узрок главобоље. Најчешће их виђамо за воланима аутомобила кричавих боја и вртоглавих цијена, а каткад у тренди ресторанима и луксузним бутицима.


Добро дошли у свијет лондонских Арапа, богатих младића из Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Кувајта и Катара који се доласком арапског љета привремено селе у Лондон. Заједно с њима у град долазе њихови аутомобили, импресивни примјерци марки „ферари“, „порше“, „бугати“ и „ламборђини“, од којих неки коштају и до пола милиона фунти.


Строга правила


Њихове трке улицама западног Лондона тема су новог документарног филма телевизијске мреже Канал 4 „Миллионаире Боy Рацерс“ који групу арапских младића прати из њихових пустињских домовина у Лондон, гдје љети проводе седмице како би се склонили од строгих правила, вјерских обавеза и тешко подношљивих врућина. Њихова алтернативна мека тих дана постаје Лондон у који долазе на дружење с пријатељима ван досега будних очију породица, забаву и трошење. Обилно трошење.


Процјењује се да сваке сезоне на шопинг потроше више стотина милиона фунти, што их чини скупином која у једном дану потроши највише новца на куповину у британској метрополи. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment