Tuesday, May 13, 2014

Николић на војној вежби у Панчеву





ПАНЧЕВО – Председник Србије Томислав Николић присуствовао је данас противтерористичкој вежби припадника Специјалне бригаде Војске Србије у касарни те јединице у Панчеву. …


Припадници Специјалне бригаде су председнику државе приказали обученост у борилачким вештинама, падобранским скоковима и борби против терориста.


Николић је претходно разговарао са министром одбране Србије Братиславом Гашићем, начелником Генералштаба Љубишом Диковићем и војним старешинама, који су га упознали са оперативним способностима Војске Србије.


У оквиру приказа оспособљености Специјалне бригаде у касарни “Растко Немањић” у Панчеву приказано је и наоружање и војна опрема коју користе припадници те јединице.


Специјална бригада има два гарнизона, један је смештен у Панчеву, а други у Нишу и њени припадници су ангажовани у обуци војника, који одлазе у мировне мисије по свету.


“На скупу је оцењено да треба унапређивати опремљеност ВС”, саопштено је након састанка који је био затворен за јавност.


Сагледани су услови у којима је Војска Србије извршавала задатке, а посебно Смернице председника Републике за изградњу оперативних и функционалних способности Војске од 2013. до 2018. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment