Tuesday, May 13, 2014

Business Insider рекао зашто ЕУ не журе са санкцијама против РФ





(Глас Русије)


Највећи светски интеренет-портал инсајдерских вести навео је разлоге зашто многе земље ЕУ, за разлику од САД, не журе да уведу санкције против Русије.


”Док су санкције САД против Русије усмерене против најближих сарадника Путина, ЕУ увела их је против чиновника много нижег ранга, и само оних који су на неки начин били повезани са придруживањем Крима Москви” – пише аналитичар Пол Ејмс.


Он сматра да у већини случајева све се објашњава економским узроцима. Као доказ својих речи аналитичар наводи неколико цифара.


39 милијарди 717 милиона долара сума је коју је добила Русија 2012. године од Холандије, Ирске, Кипра и Луксембрурга према последњем прорачуну Централне банке РФ. Ова сума, пише Ејмс, очигледно показује да 4 мале европске државе инвестирају у економију Русије више од свих страних инвестиција, остављајући далеко иза себе такве економски моћне земље као што су Немачка и САД.


”Мада Холандија, Ирска, Кипар и Луксембруг не воле када их називају ”пореским рајем”, већи део новца који одатле долази у Русију у ствари је новац руских компанија или просто богатих Руса који користе предности великодушног европског пореског система у погледу странаца” – пише аналитичар. То се тиче не само руских грађана. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment