Tuesday, May 13, 2014

РУСИЈА: Џабе лепе речи Црногорци, не заборављамо санкције




Амбасадор Русије у Подгорици Андреј Нестеренко рекао је да одлуку црногорских власти да се придружи санкцијама ЕУ против Русије неће моћи да компензује “никакво узношење и лепе речи” и додао да ће та одлука заузети одговарајуће место у заједничкој историји.


Лепе речи ”не ваде флеке”: Мило Ђукановић


Реагујући на тврдње професора Московског универзитета Сергеја Гризунова да су инсинуације да је Кремљ љут на премијера Мила Ђукановића ”глупост” и да је црногорски политичар “врло цењен у свим руским институцијама, као врло способан и врло поштен политичар”, Нестеренко је рекао да низ оцена Гризунова о тренутним руско-црногорским односима изазивају, “најблаже речено, недоумицу”.


“Очекивало се да ће он, као стручњак за збивања у земљама које се овде налазе, моћи да наведе конкретне примере позитивних билатералних веза, о чему је, ипак, одлучио да прећути због неких разлога. Више од тога, он поуздано изјављује да Црна Гора није спољнополитички приоритет руске дипломатије”, рекао је Нестеренко у писму упућеном новинама “Побједа”.


Он је истакао да готово у свим разговорима са Црногорцима, које и даље сматрају историјским пријатељским народом, чује само њихове речи разочарања због одлуке о санкцијама. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment