Monday, May 05, 2014

Опљачкао “Винограде” па нашао уточиште код Томе Николића





Бивши председник УО “Вршачких винограда” Павле Башић је после пљачкашке приватизације нашао уточиште у кабинету председника Републике.


То тврде акционари и синдикалци компаније. Синдикат “Независност” упутио је отворено писмо премијеру Александру Вучићу поводом прве приватизације “Вршачких винограда” (2006), која је, као и ова друга (2013. године), по њима, била пљачкашка.


У писму се између осталог наводи и да није прикладно да Башић, осумњичен за многа кривична дела у “Виноградима”, већ дуго ради у кабинету председника Републике Србије Томислава Николића. Подсећају и да су у првој приватизацији купци били и Шарићеви сарадници.


- Вучићу смо се писмом обратили пре месец дана, а како није било одговора, решили смо да иступимо у јавност. Писмо, али и комплетну документацију послали смо и институцијама ЕУ у Бриселу, због обе пљачкашке приватизације “Вршачких винограда” – каже Јон Попов, председник синдиката “Независност”.


Он тврди да су државни чиновници 2006. године продали у бесцење компанију, и то сарадницима нарко-боса Дарка Шарића. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment