Monday, May 05, 2014

ПРЕДСЕДНИК РУСКЕ ДУМЕ: Хвала српској јавности за став о Украјини који је идентичан ставу Русије





Београд – Председник руске Думе Сергеј Наришкин изјавио је данас у Београду да поводом кризе у Украјини не очекује никаква непријатна изненађења у односима са Србијом.


Упитан о положају Србије која мора да одмерава став о кризи у Украјини између очекивања Русије и Брисела, Наришкин је Радиотелевизији Србије рекао да је свестан тог проблема, али да не очекује било каква непријатна изненађења у односима са Београдом.


Тешкоће се увек могу превазићи када стране објективно анализирају ситуацију и једна другој говоре истину, рекао је Наришкин.


“На данашњим састанцима са посланицима Скупштине Србије и са историчарима ми смо говорили истину. Наше позиције и о Криму, о референдуму на којем су створена два нова субјекта Руске Федерације, Република Крим и Град Севастопољ, и оцене ситуације у Украјини, те тешке кризе која на комаде цепа нама блиску и братску Украјину сасвим су подударне, тако да овде немамо чега да се плашимо”, навео је Наришкин.


“Ми смо захвални што Србија није подржала антируску резолуцију у УН и што њени посланици у Парламентарној скупштини Савета Европе нису подржали антируску одлуку којом је руским посланицима ускраћено право да присуствују”, додао је председник Думе.


Наришкин је у Београду учествовао на округлом столу “Историја и поуке светских ратова” и разговарао са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.


(Б92)


...



СРБИН.ИНФО

No comments:

Post a Comment