Wednesday, May 07, 2014

ЦИА користи Загреб као шпијунску базу одакле организују слање оружја





Хрватска је један од најприврженијих америчких савезника у Европи и те две државе имају дугогодишњу квалитетну обавештајну сарадњу.


Тридесет припадника америчке ЦИА прошле недеље није слетело у Сплит због неке тајне операције у Хрватској него су у Хрватску слетели на пропутовању за Велику Британију, преносе хрватски медији.


У Сплит су слетели авионом боеинг 757-200 са идентификационим бројем 24452 који припада америчком Министарству домовинске сигурности.


Према сазнањима до којих су дошли хрватски медији да су агенти ЦИА у Хрватску дошли након обављене мисије. Према речима истог извора слетање авиона ЦИА на хрватске аеродроме све је учесталије па је Хрватска постала својеврсна кључна тачка за њихове авионе. Та слетања посебно су учестала у последње три и по године, с почетком арапског пролећа.


Углавном се користе аеродроми у Сплиту и Дубровнику као војни аеродром у Удбини. У том контексту је посебно занимљиво коришћење аеродрома у Удбини који Американци користе за пребацивање својих специјалних снага.

На тај аеродром могу без проблема да слете велики амерички транспортни авиони као што је Херкулес Ц-130. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment