Wednesday, May 07, 2014

Руске машине на српским пругама од краја јуна






Први контингент од 29 најсавременијих нових машина из Русије, од укупно 100, које ће бити ангажоване на ремонту и изградњи српских пруга по руској технологији, Железнице Србије представиле су данас у Руми.




Ове машине ће бити ангажоване прво на деоници Рума-Голубинци на Коридору 10, где би радови требало да почну већ крајем јуна, најавио је приликом пријема и промоције руских машина у железничкој станици Рума генерални директор Железница Србије Драгољуб Симоновић.


Према његовим речима, крајем јуна би требало да почну радови и на деоници Коридора 10, Сопот Космајски-Ковачевац, и на обе те деонице радови би требало да буду завршени крајем јануара 2015.


У јулу и августу очекује се да ће стићи и преосталих више од 70 машина.


Реч о најсавременијим машинама компаније Руских државних железница “РЗЗД Интернешенал, која је задужена реализацију руског кредита намењеног желеници у износу од 800 милиона долара, навео је Симоновић.


Машине ће убрзати радове на шест деоница Коридора 10 укупне дужине 112 километара за чак 50 посто.


Представници компаније Руских државних железница РЗЗД “Интернешнал”, су најавили да ће због употребе тих машина и најсавременије руске технологије, трајање радова на тих шест деоница Коридора 10. бити скраћени са 41 на 27 месеци.


Реч је о механизацији руске компаније “Ремпутмаш”, која је предвиђена за демонтажу и монтажу колосека према руској технологији и прописима српских железница. ...



СРБИН.ИНФО



No comments:

Post a Comment