Wednesday, May 07, 2014

ПРЕДСЕДНИК РУСКЕ ДУМЕ: САД због својих геополитичких интереса саботирају Јужни ток





Председник Државне думе Руске Федерације Сергеј Наришкин, који је јуче и прекјуче боравио у Београду у званичној посети, спада у круг најближих сарадника руског председника Владимира Путина, са којим се дружи већ 35 година, откада су заједно студирали на обавештајној академији КГБ-а. Наришкин, човек „број два” у државној хијерархији, део је такозваног петербуршког тима руског председника, коме припадају и премијер Дмитриј Медведев и многи други највиши руски функционери са којима је Путин радио деведесетих година у градској управи Санкт Петербурга.


Зато и не чуди што је Наришкин био међу првима, од укупно педесетак руских држављана, кога су САД и ЕУ ставили на „црну листу” Путинових сарадника, којима је забрањен улазак у већину европских земаља. Због тога је морао да одложи и посету Бугарској, раније планирану од 6. до 8. маја. Члан Наришкинове делегације, посланик Михаил Јемељанов пре два дана изјавио је агенцији РИА Новости да су САД вршиле притисак на Србију да се председнику Думе не дозволи улазак, али је он у Београду ипак дочекан на највишем нивоу.


Можете ли прецизирати ко је вршио притисак на српске власти?


Не могу рећи, јер то не могу знати. Осећања су различита, али пре свега осећам жаљење према онима који доносе одлуке о таквим санкцијама. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment