Wednesday, May 07, 2014

Синиша Ковачевић оснива Српску отаџбинску странку





Драмски писац Синиша Ковачевић потврдио је данас Танјугу да оснива странку која ће се звати Српска отаџбинска странка, која ће бити кохезиони фактор и стављена на располагање “располућеном бирачком телу између еврофанатизма и евроскепсе” и која ће, уверен је, имати неколико хиљада чланова.


Иако је планирано да јавност о томе обавести на јесен, Ковачевић каже да нема разлога да се крије намера о оснивању странке.


Очекује да у странци буде 150, 200, можда и 300.000 људи, а оснива је, каже, са истомишљеницима, међу којима има и његових пријатеља, јер постоји заједничка потреба да то буде демократска странка, на фону нечега што ће се једног тренутка можда претворити у покрет по снази свог замаха, идеји и потреби.


Непросвећена десница је талог, левица је увек талог


- Србији недостаје нешто што је кохезиони фактор у домену нечега што представља просвећену десницу. Десница, ако није просвећена, онда је талог, левица је талог увек – и када је просвећена и када је непросвећена – каже Ковачевић и додаје да ће странка садржати све основне елементе и све тако важне и недостајуће демократске принципе.


Према његовим речима, у просвећеној десници атрибитрира и врло приметно отаџбинско или родољубно стање које у себи баштини све компаративне предности традиционалних вредности, али је истовремено спремна и да прихвати модерне вредности савремене цивилизације.


- То је странка каква недостаје Србији. То морате признати. У том располућеном бирачком телу између еврофанатизма и неке дефинисане евроскепсе готово да не постоји странка која би била мало дисонантна у односу на овај хорски крешендо који кличе – Европа нема алтернативу, претварајући то полако у мантру и не више у идеологију, него фанатични или религијски предзнак – каже Ковачевић. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment