Friday, April 25, 2014

Ђукановић: Наш циљ је НАТО, залажем се за владавину права





Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да у спољној политици нема антируски став, него да заступа реалне интересе земље. Црна Гора данас “много ближе” остварењу свог циља да постане чланица НАТО-а, рекао Ђукановић.


Све такве тврдње, ма одакле долазиле, чињенично су неутемељене и политички мотивисане, рекао је Ђукановић у црногорском парламенту, где је, у редовном месечном обраћању, одговарао на питања посланика, преноси Бета.


Црногорски премијер рекао је да је интеграција Црне Горе у НАТО и Европску унију њен национални интерес.


“То је синоним за поуздан мир, стабилност, за владавину права, за економски развој. Самим тим, овај процес (интеграције) не може бити усмерен против било чијих интереса”, рекао је Ђукановић пред посланицима, у оквиру “премијерског сата”.


Истакао је да је Црна Гора данас “много ближе” остварењу свог циља да постане чланица НАТО-а и да је то последица “онога што је урађено” у самој Црној Гори. Ипак, како је упозорио, остаје још доста обавеза које Црна Гора мора испунити до евентуалне одлуке о њеном приступању НАТО-у.


Црногорски премијер је у том контексту нагласио да Црна Гора, без обзира на чланство у НАТО, остаје привржена свом опредељењу да добре односе негује и са другим државама, укључујући И Русију. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment