Friday, April 25, 2014

Ко су Вучићеви министри (Биографије)






Дан уочи избора нове владе у Народној скупштини Србије позната су сва имена министара у кабинету премијера Александра Вучића, који ће бројати 19 чланова. Небојша Стефановић, потпредседник Српске напредне странке, обелоданио је, после седнице Главног одбора, имена министара које је предложила његова странка, међу којима су и нестраначке личности.


Мада су најављивана велика изненађења у односу на информације које су се појављивале по медијима, на овом списку их нема много, па чак и да се данас појави неко сасвим ново име које до сада нисмо чули. У изненађења би се могло убројати то што ће влада имати министре без портфеља, то баш нико није помињао, као ни имена оних који ће то бити. Јадранка Јоксимовић је, на пример, помињана као најозбиљнији кандидат за председника Народне скупштине, али је нико у медијима није „кандидовао” за министра. Велимир Илић јесте био медијска тема, али као човек кога је, како су писали неки таблоиди, Александар Вучић „пустио низ воду”.


Могло би се рећи и да је избор министра одбране изненађење, с обзиром на то да Братислав Гашић, овај пут није помињан као кандидат, мада јесте у септембру када се очекивала реконструкција владе. Тада је, међутим, одбрану добио Небојша Родић, који је сада словио за сигурног министра. Појавиле су се и спекулације да је Родић јуче ујутро дефинитивно рекао да не жели да остане на тој функцији, а, наводно, као разлог је навео то што не жели да отпушта људе, а мораће. ...



СРБИН.ИНФО



No comments:

Post a Comment