Friday, April 25, 2014

Симпо и званично у власништву Епархије рашко-призренске





Фабрика “Симпо” из Врања поклонила је данас Епархији рашко-призренској свој погон за производњу ламелираног намештаја и пилану у Зубином Потоку, с идејом да на тај начин обнови његове производне и продајне капацитете.


Уговор о поклону потписали су у петак у Палати “Србија” у Београду председник “Симпа” Драгомир Томић и епископ рашко-призренски Теодосије, уз присуство министра задуженог за Косово и Метохију Александра Вулина.


Владика рашко-призренски Теодосије је рекао да ће црква учинити све да, уз помоћ државе и “Симпа”, покрене производњу у фабрици, објашњавајући да је црква, као правно лице, постала само власник имовине и гарант њеног очувања, а не руководилац предузећа.


“Косово и Метохија су специфична територија под управом Уједињених нација, у складу с Резолуцијом 1244. У неке специфичности треба улазити, а у неке не треба. Мислим да је ово одлично решење за очување процеса производње и гарант очувања власништва. А најважније је што ће људи у Зубином Потоку имати више посла”, рекао је министар Александар Вулин.


Епархији фабрика од милион евра на поклон од Симпа


Фабрика у Зубином Потоку није, како је објаснио, стала зато што неко њоме не уме да руководи, него зато што има “економске проблеме због преласка административне линије”.


“Сада су ти проблеми добрим делом решени”, рекао је Вулин и додао да је сигуран да ће ауторитет владике Теодосија успети да покрене фабрику и да јој осигура подршку међународне заједнице. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment