Friday, May 02, 2014

СПИН ДОКТОРИ НОВОГ ПОРЕТКА: Од Југославије до Украјине – крвави траг ратне пропаганде (1)





Када је председник Русије, Владимир Владимирович у скоро троипо сатном обраћању На директној линији грађанима света, рекао: Погледајте шта су урадили са Југославијом-исекли су је на ситне комадиће и сада манипулишу свим оним чиме се може манипулисати. А тамо већ може практично свачим да се манипулише. У принципу, то исто желе неки да ураде, очигледно, и са нама“[1] – све је требало да буде потпуно јасно.


Међутим, да ли је? Ко данас, чак и на Балкану, заиста зна шта се заправо дешавало током дугог и крвавог процеса разбијања Југославије крвавим грађанским ратовима? Или, да ли је после свега било кога заиста брига? Данас, грађани бивше Југославије становници малих и осиромашених државица живе на ивици егзистенције, достојанства и сваке наде да ће једнога дана бити боље. Из ове перспективе, рекло би се да су архитекте Новог корпоративног поретка света обавили свој посао.


С друге стране, сви јако добро знамо да људи притисак могу да трпе само до једне тачке, а онда попут опруге коју савијате дуго и све дубље одскоче у вис када се то најмање очекује. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment