Friday, May 02, 2014

„Ђукановић је издајник, Украјина је црвена линија, без Русије нема Србије“





(Глас Русије – Ратко Паић)


Није сасвим уобичајено да представљање неке књиге изазове толико велику пажњу јавности као што је то успело Леониду Решетњиковом, који је у уторак у београдском хотелу „Москва“ представио своје дело под називом „Вратити се Русији“.


Иначе, снажни говори учесника презентације су само потврдили да је огромно интересовање било у потпуности оправдано, јер се тако упечатљиве речи, и на моменте историјске изјаве, ретко када могу чути у прилично стерилном српском медијском простору. Поред аутора су говорили изузетно угледни гости, а све значајне личности које су се налазиле међу бројном публиком, тешко би било и набројати.


У свом обраћању присутнима, владика Амфилохије је подсетио на завештање Светог Петра Цетињског, који је дословно поручио Црногорцима: „Ко не буде веран једноверној, једнојезичној и једнокрвној Русији – да Бог да живо месо од њега отпадало, био проклет три пута и хиљаде пута од мене“, рекао је владика Амфилохије и закључио да би било добро да те речи прочита и садашњи председник Владе Црне Горе након оног што је изрекао у Сједињеним Државама и што потврђује ових дана у име своје владе.


Затим је бурне реакције публике изазвао Михаил Дегјартов, посланик у руском државном парламенту, који је између осталог изрецитовао стихове чувеног руског песника Тјутчова из давне 1867. године, који гласе: „Ћути срамотна Европо, и не намећи своја права, за Русију си задњица, а мислиш да си глава“. А сам аутор књиге „Вратити се Русији“ Леонид Решетњиков је дао читав низ изјава које су често биле прекидане аплаузима публике. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment