Friday, May 02, 2014

Путин објавио рат Мекдоналдсу





Председник Русије Владими Путин позвао је руске регионе да развијају индустријску производњу на основу најбољих примера националне кухиње.


Како успоставити индустријску производњу бољег квалитета него што имају потенцијални конкуренти, међу којима и Мекдоналдс, а нижих цена, запитао се Путин на заседању Одбора за законодавство у Петрозаводску, главном граду Репулике Карелије на северозападу Русије. Он је тако реаговао на изјаву председника скупштине Републике Северна Осетија Аланија Алексеја Мачнева, да су “осетински пироги снажна конкуренција производима Мекдоналдса и италијанској пици”.


Председник је признао да је више пута пробао осетинске пироге.


- Наравно, свидело ми се, па сам поновио… И не само осетински пироги, ми имамо укусну разноврсну кухињу на Северном Кавказу, у Поволожју – указао је руски председник и поменуо јело од теста чак-чак, као и татарске бељаше и карељске калитке.


Проблем није у томе. Питање је како организовати индустријску производњу бољег квалитета и јефитинију него код конкуренције.


- Треба постићи да изгледају као домаћи, али да буду израђени на принципима индустријске производње – указао је председник. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment