Saturday, May 17, 2014

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Водостај Саве расте 3-4 центиметра на сат





Потпредседник покрајинске владе Горан Јешић, који је и командант покрајинског штаба за ванредне ситуације, рекао је да водостај реке Саве код Сремске Митровице расте три до четири центиметра на сат, па је Сава у том граду достигла рекордни водостај икад забележен у историји – 848 центиметара.


Јешић, који се са члановима штаба налази на лицу места, рекао је да су током целе ноћи екипе и механизација радили на заштити насипа и да се успео одржати насип. Међутим, ова динамика раста водостаја траје од синоћ.


- До сада највиши забележени водостај Саве био је 801, а јутрос је 848 центиметра. Раст се не смањује, тако да је градски штаб за ванредне ситуације донео одлуку да када водостај достигне ниво 851, евакуише становништво са нижих кота у граду – рекао је Јешић.


Он је истакао да је током ноћи постављено више од 5.000 џакова са песком на насип и да је спречено пробијање насипа. Према његовим речима, тренутно је највећи посао на одбрани насипа у делу код места Лаћарак где је ангажован највећи број људи и механизација “Војводина шума”.




- Иако је ситуација изузетно тешка и иако је градски штаб донео одлуку о евакуацији становништва са најнижих кота, када Сава достигне речени ниво, ја верујем да ћемо успети да се одбранимо и да насип неће бити пробијен – рекао је Јешић. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment