Saturday, May 17, 2014

Стране агенције и медији о “поплавама века” на Балкану





Западни и руски медији данас опширно извештавају о поплавама које су задесиле многе градове у Србији као и у БиХ, истичући да је реч о најгорим поплавама на Балкану у последњих више од 100 година.


ЛОНДОН, МОСКВА – Западни и руски медији данас опширно извештавају о поплавама које су задесиле многе градове у Србији као и у БиХ, истичући да је реч о најгорим поплавама на Балкану у последњих више од 100 година.


Ројтерс, АП, АФП и ББЦ су своје извештаје о ситуацији у Србији и БиХ “покриле” великим бројем фотографија са погођених места.


И руски електронски медији извештавају о “поплави века” у земљама Балкана, у којој су се због обилних падавина излиле реке, изазвавши људске жртве, евакуацију хиљада људи из угрожених подручја и проглашавање ванредног стања.


Први канал руске ТВ извештава да је у Србији и БиХ уведен режим ванредног стања, да су у борби са стихијом ангажоване све снаге и да су се спасилачким напорима прикључили и руски тимови.


“Због киша које су почеле у среду, излиле су се Сава и Колубара. Под водом су се нашла села и градови, многа насеља одсечена – без струје, воде за пиће и залиха прехрамбених производа”, наводи та ТВ.


Први канал наводи да су у Србију стигли припадници одреда руског Министарства за ванредне ситуације и цивилну заштиту “Центроспас” и “Лидер” и преноси изјаву главног војног експерта Министарства Едуарда Чижикова да ће се “остати толико колико буде потребно”. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment