Saturday, May 17, 2014

ПОПЛАВЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Проглашено ванредно стање, угрожено милион становника, има мртвих





Влада Републике Српске донела је данас одлуку о проглашењу ванредног стања у том ентитету, у којем су многе локалне заједнице биле или су и даље изложене поплавама. Премијерка Жељка Цвијановић изјавила је да ова одлука значи и нови режим понашања и фунцкионисања свих у РС све док се не стабилизује ситуација изазвана великим поплавама.


“Апелујем да се сви грађани, институције, установе и предузећа понашају у складу с овом одлуком”, рекла је новинарима Цвијановић после седница Штаба Владе РС за ванредне ситуације и Владе РС.


Цвијановић је, како су пренели медији у РС, изразила саучешће породицама страдалих у поплавама у РС.


Истакла је да се сада не може говорити о штетама, али да ће оне сигурно бити веома велике и вероватно ће требати и године за њихову санацију.


У БИХ УГРОЖЕНО МИЛИОН СТАНОВНИКА


Према подацима Министарства безбедности, у БиХ је угрожено више од милион и двеста хиљада становника, на различите начине, али је, срећом, мали број животно угрожених.


По речима помоћника министра за заштиту и спашавање Самира Агића, ситуација на терену узрокована обилним падавинама и поплавама и даље је изузетно тешка.


На терену делује 12 хеликоптера, обављају се евакуације становништва, покренута је широка активност тражења међународне помоћи и очекује се долазак јединица, рекао је Агић. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment