Saturday, May 17, 2014

Српска политичка елита је жртвовала Космет зарад власти и евроинтеграција





Политички аналитичар и уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић у интервјуу за лист Комсомолскаја правда говори о косовском проблему и ставу актуелне власти, као и о улози Русије и Запада по том питању.


Како ће се развијати ситуација с Косовом? Да ли ће бити неке нове скупштинске резолуције?


- Српска власт се, нажалост, понаша као да проблем Косова не постоји, покушава да га маргинализује и третира га као неки непријатан „камен у ципели“ који је жуља и омета на њеном „европском путу“. То је за многе посматраче било изненађење, с обзиром на биографије и политичко порекло актуелних српских лидера, који су били блиски сарадници Слободана Милошевића и Војислава Шешеља (али не и за мене и колеге из Нове српске политичке мисли).


Српска политичка елита је Косово жртвовала зарад опстанка на власти и евроинтеграција. Што се тиче евентуалне нове скупштинске резолуције о Косову, њу је најавио председник Николић, али то, засад, делује више као његова лична иницијатива и покушај да се врати фокус јавности, с обзиром на то да је последњих месеци прилично политички маргинализован од стране владе и новог премијера, свог доскорашњег саборца Александра Вучића. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment