Saturday, May 03, 2014

Црни петак у Србији: Самоубиства и убиства у Београду, Краљеву, Смедереву





Београд, Краљево – Два самоубиства обележила су јучерашњи дан у Србији – искушенице која се обесила у манастиру и војника који је пуцао на себе из аутоматске пушке. Милена Илић (52) пронађена је мртва у манастиру Раковица, у Улици патријарха Димитрија у Београду, потврђено је Данасу у МУП-у Србије. Реч је о самоубиству вешањем, а искушеница је пронађена јуче у четири ујутру у просторијама манастира, у којем је иначе сахрањен патријарх Павле. У кабинету патријарха Иринеја кажу за Данас да је Илићева била душевна болесница.


- Она је имала психичких тегоба и лечена је и раније. Ових дана требало је да оде у болницу „Др Лаза Лазаревић“, али, нажалост, учинила је оно што је учинила – кажу у кабинету патријарха Иринеја. Како додају, Илићева је протеклих година боравила у више манастира, бежала и враћала се. СПЦ неће формирати посебну комисију која би истражила позадину случаја, али ће МУП Србије наставити истрагу како би утврдили шта је био повод овог чина.


С обзиром на то да се самоубиство по црквеним канонима сматра највећим и неопростивим грехом и да самоубица нема право на опело, овим случајем би морала да се позабави и Црква. Иако није чест случај, у историји Српске православне цркве било је више покушаја и извршених самоубистава. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment