Saturday, May 03, 2014

Немачка нема право да критикује Путина за Крим, јер је бомбардовала Србију





Тиме што је Немачка бомбардовала Србију и признала косовску независност прекршено је међународно право, а Немачка нема морално право да критикује руског председника Владимира Путина што је анексирао Крим, рекао је Ханс Кристијан Штробеле, посланик Зелених у немачком парламенту.


Како су пренеле су бањалучке “Независне новине”, он је у ударној емисији “Унтер ден Линден” немачког јавног сервиса признао да је био за бомбардовање Србије и одвајање Косова, али да је то била његова грешка.


“Многи други су, такође, тада то подржали. Али у међувремену су признали грешку, ми нисмо поштовали територијални интегритет Србије. Ми смо сами прекршили међународно право. Ако то данас признаје Герхард Шредер, треба ли нам бољи сведок од тадашњег савезног канцелара”, запитао је Штробеле.


Саговорник у емисији из владајуће Хришћанско-демократске уније Карл Георг Велман је акцију у Србији покушао да одбрани тиме што је, како је рекао, Слободан Милошевић починио геноцид над Албанцима који је требало зауставити како би било спречено понављање Сребренице. Међутим, Штробеле је рекао да то није био геноцид, него прогон Албанаца, али тек након што је започело бомбардовање Србије.


“Да, десили су се прогон и многи злочини над Албанцима. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment