Saturday, May 03, 2014

“Црном Гором управља мафија”





Црногорска мафијашка држава, где организовани криминал води економију и владу, не би требало да буде награђена од западних пореских обвезника и држава које негују снажну владавину права, изјавио је Жоел Ананд Сами, председник вашингтонског међународног лидерског самита и суоснивач Јадранског института за јавну политику, један од потписника јавног апела америчким званичницима да се изврши притисак на Црну Гору да спроведе неопходне реформе.


У Црној Гори криминал неслућених размера


Он у интервјују за првомајски број подгоричког независног дневника “Дан” тврди да водећи званичници унутар Конгреса САД све више постају свесни економских и безбедносних ризика у друштву попут Црне Горе:


- Амерички грађани и порески обвезници преко медија и аналитичара почињу да схватају

О Милу се све зна


Жоел Ананд Сами је потврдио да бројне америчке и међународне организације и институције које прате и збивања у Црној Гори, имају потпуне информације и “детаљне анализе о врло суморном тренутку Црне Горе”.


- Рецимо, у Италији је Јавно тужилаштво окривило Мила Ђукановића да је промовисао, основао и водио мафијашко удружење. Одличан документарни филм Би-Би-Сија показује како се Црном Гором управља као мафијашком државом, проблеме у Црној Гори и везе с опасном “балканском рутом”, којом годишње путују количине хероина вредне 20 милијарди долара. Зато Америка и западноевропски порески обвезници више немају жељу да помажу корумпиране државе. У САД изабрани званичници су одговорни својим бирачима и морају да узму све ове информације у обзир приликом одлучивања о Црној Гори.


Жоел Анад Семи тврди да незаконити финансијски одливи са Балкана кроз криминал и корупцију износе 111 милијарди долара за период од 2001. до 2010. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment