Monday, April 28, 2014

ЛЕПА И ХУМАНА СРБИЈА: 49.100 евра скупљено за Нађу





Нешто више од 49 хиљада евра сакупљено је на аукцији дресова у склопу хуманитарне акције за помоћ малој Нађи Новаковић.


На аукцији се нашло 130 аутентичних дресова, међу којима Немање Видића, Дијега Косте, Радамела Фалкаа, Драгана Стојковића, Златана Ибрахимовића, Дејвида Бекама, Предрага Стојаковића и бројних других познатих светских спортиста.


Аукција се одржала у ОШ “Иво Андрић“ на Канаревом брду, а циљ је био прикупити што више новца, пошто је Нађи неопходно 300.000 евра за трансплантацију коштане сржи услед ретке и тешке болести матичних ћелија.


Скупу су, између осталих, присуствовали и фудбалери Партизана и Црвене звезде, Данко Лазовић, Нејц Печник, Никола Мијаиловић, Милош Нинковић, кошаркаш Милвокија Мирослав Радуљица, бивши кошаркаш Партизана Душан Кецман, као и председник Ватерполо клуба Црвена звезда Виктор Јеленић и директор Горан Милојевић.


Најзанимљиви тренутак на аукцији био је када су Лазовић и Мијаиловић лицитирали око дреса Милоша Нинковића који је купљен за 3.000 евра.


“Желимо да помогнемо људима којима је то веома потребно. Увек се одазивам оваквим позивима и то је оно што нас уједињује. Није ми стало до новца, аукција је организована да се прикупи што више средстава за лечење мале Нађе, а ја сам желео дрес Саше Илића. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment