Monday, April 28, 2014

ФИЛЕ: ЕУ и САД потцениле Русију





Штефан Филе упозорио да је цела међународна заједница потценила Русију још у тренутку када је Владимир Путин означио распад СССР за катастрофу 20. столећа.


“Русију су потцениле земље чланице Европске уније, институције Уније а потценили су је и наши савезници”, казао је Филе у Посланичком дому чешког парламента на конференцији о заједничкој безбедној будућности Европе.


Филе је ових дана такодје оценио да је криза у Украјини најозбиљнија криза од 1945. године и краја рата са којом се Европа до сада суочила.


Некадасњи чешки социјалдемократски премијер и бивши еврокомесар, сада шеф саветника премијера Бохуслава Соботке, Владимир Сспидла очекује да криза у Украјини на овај или онај начин утиче на Европу наредне три деценије а Русија ће како по његовој оцени дугорочно остати у опозицији према Европи.


Амбасадор Словачке у Прагу Владимир Вајс оптужио је данас на конференцији у Прагу Русију да је анексијом Крима и садашњим понашањем у украјинској кризи престала да поштује поратно устројство Европе и престала да буде његов гарант, на коме је раније сама инсистирала.


(Бета)


...



СРБИН.ИНФО

No comments:

Post a Comment