Monday, April 28, 2014

БОРИС АЛЕКСИЋ: „Кратке ноге“ народног СНС посланика Момира Стојановића





Половином априла 2014. године Анкетни одбор Скупштине Србије усвојио је сопствени Извештај у којем се наводи да су ненаменски трошена средства на подручју Косова и Метохије у периоду од 2000. до 2012. године.


Извештај показује да је у року од 12 година, потрошено 2 милијарде и 800 милиона евра. Од тога је 450 милиона евра, отишло на исплате дуга Лондонском и Париском клубу, ради измирења дугова Србије по кредитима за изградњу Термоелектране А и Б, хидросистема Ибар-Лепенац. Износ плата, пензија и свих других давања грађанима Јужне српске покрајине, није премашио годишњу суму од 170 до 190 милиона евра што је око 0,2% БДП-а Србије.


Поређења ради, грађани Србије издвавају годишње 90 милиона евра за невладине организације, а од те суме 27 милиона евра сваке године припада удружењима која се дуже од деценије баве истраживањем наводних српских злочина, промовисањем НАТО пакта, те Туђманових, Изетбеговићевих и Тачијевих творевина на Балкану.i Народни посланик Марко Јакшић који је гласао против овог непрецизног и непотпуног Извештаја Анкетног одбора, истиче да је циљ његових аутора негативна кампања уперена против Срба на Косову и Метохији и њихово поређење са криминалцима, те да се тако створа фактичка ситуација у којој ће се Србија лакше одрећи Косова и Метохије. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment