Monday, April 28, 2014

Циљајући на Русију, САД подривају ЕУ






Обећање председника САД Барака Обаме да ће увести санкције против читавих сектора руске економије као одмазду за њену политику у погледу Кијева може још више да искомпликује ситуацију у самом западном табору.



Пиање о санкцијама против Москве и тако је озбиљно поделило ЕУ. А даља ратоборна дејства Вашингтона могу да ударе по ЕУ и економски. Али можда то и јесте главни циљ САД? – пита се наш коментатор Петар Искендеров.


Са самим Бараком Обамом све је јасно. Он је претрпео неуспех у реформисању система здравства и балансирању државног буџета – и сада мора хитно да тражи бирчаке резерве за своје присталице демократе. Ипак најпажљивији слушаоци ратоборних Обаминих декларација нису његови сународници Американци, већ становници ЕУ. Јер шта у пракси значе санкције против читавих сектора руске привреде? Подкопавање читавог комплекса трговинско-економских веза Русије и ЕУ у енергетици, саобраћајној, инфраструктурној, ракетно-космичкој сфери, грађевинској индустрији, металургији, машингорадњи и коначно туризму. ...



СРБИН.ИНФО




No comments:

Post a Comment