Sunday, May 04, 2014

Београдски возачи из пакла: Ударају ретровизорима, прете убиством, турирају, прскају…





Пролазници дуж тротоара који повезују новобеоградске блокове 62 и 64 већ годинама се са правом питају да ли се налазе на саобраћајници пошто се провлаче између паркираних аутомобила или склањају од налета бахатих возача.


Један од бројних Новобеограђанина којима је дозлогрдила узурпација пешачке стазе од стране безобзирних возача доставио је нашој редакције слике као доказ те бахатости.


- На фотографијама се види петнаестак паркираних (махом луксузних) аутомобила на тротоару, као и вожња тротоаром два аутомобила, док је вожња трећег забележена на снимку. Такође се види и импровизовани паркинг на игралишту иза бензинске пумпе и прилаз до којег се долази истим оним тротоаром, а исто тако и последице на тротоару јер није прављен за вожњу моторним возилима – написао је наш читалац који је желео да остане анониман.


Читалац посебно наглашава ризик са којим се пешаци сусрећу на овој стази.


- Возачи возе поред пешака без успоравања као да смо ми на Јурија Гагарина а не они на тротоару, турирају иза вас ако се не склоните, трубе, прскају вас барама ако су приморани да скрену са тротоара, не презају ни да вас “погурају” левим ретровизором ако је друга опција да десним погурају контејнер, а има и оних који изађу из аутомобила, млатарају прво значком а затим и пиштољем претећи да ће вас следећи пут убити – јада се читалац.


Он додаје да се тај тротоар налази на траси између две основне сколе, у 62. и 64. блоку, и да свакодневно основци овом стазом одлазе и долазе из школе. Траса је, како каже, и јако прометна због подземног пролаза којим се најлакасе стизе до пијаце у блоку 44, Дома здравља, “Пирамиде” и градског превоза. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment