Sunday, May 04, 2014

Спасли старицу из набујале реке





У правој драми која се одвијала у ноћи уочи Првог маја на Великој Морави, између Новог Села и Кушиљева на другој обали, у надошлој и подивљалој реци нестао је 79-годишњи Марко Стојановић, наставник историје и географије у пензији. Његову годину дана старију супругу Наду, учитељицу у пензији, у последњем тренутку извукли су из таласа Мораве двојица младића из Кушиљева, чијем се пожртвовању и храбрости диви цела Ресава.


За несталим Марком полиција и риболовци и даље трагају, а Нада се после указане помоћи опоравља.


После превртања чамца на средини реке, испод друмско-железничког моста у близини Свилајнца, у којем су били супружници Стојановић, Марко је пао под чамац и више се није појавио, а Нада се ухватила руком за дрвени чамац који је после гашења мотора наставио да плута средином набујале и брзе реке.


Невероватном снагом и храброшћу ова жена, која за двадесетак дана пуни осам деценија живота, чврсто се држећи на крило преврнутог пловила остала је у хладној води пола сата повремено дозивајући у помоћ.


Шта се догађало око 22 сата у мрклој ноћи у таласима Мораве, сведочили су дављеница Нада и њени спасиоци који су је у петак увече посетили у њеном школском стану у Новом Селу, где је провела радни век и где се опоравља после преживљеног шока. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment