Sunday, May 04, 2014

Понос Србије : Кајакаши освојили сребрне медаље на СК у Милану!





Кајакаши Србије освојили сребрне медаље на СК у Милану


Кајакашице Србије, сестре Николина и Оливера Молдован освојиле су данас сребрну медаљу у дисциплини К-2 200 метара, на Светском купу у Милану, а кајакаши Симо Болтић и Владимир Торубаров сребрну медаљу у дисциплини К-2 500 метара.


Николина и Оливера Молдован су до другог места дошле резултатом од 39 секунди и 79 стотинки.


„Диван је осећај. Жао ми је што нисмо освојиле медаљу и на 500 метара, али задовољне смо сребром на 200 метара. Видимо да смо у врху и да има места за напредак, али морамо много да радимо. Видећемо шта ће бити на Европском и Светском првенству, то нам је крајњи циљ у сезони”, рекла је Оливера Молдован.


Златну медаљу освојиле су Немице Кони Васмут и Тина Дице са 38,849 секунди, а бронзу Габријела Сабо и Нинета Вад из Мађарске са 0,372 секунди заостатка за победницама.


Српски репрезентативци Симо Болтић и Владимир Торубаров освојили су сребрну медаљу у дисциплини К-500 резултатом од минут, 29 секунди и 93 стотинке.


„Ово је нама била прва озбиљна трка на међународној сцени у двоседу на 500 метара и презадовољан сам освајањем сребрне медаље”, рекао је Болтић, који је прошле године освајао одличја у тој дисциплини али са Марком Драгосављевићем. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment