Sunday, May 04, 2014

ФИНИАН КАНИНГЕМ: Власти у Кијеву раде по налогу Запада





Европски аналитичар Финиан Канингем сматра да су потези украјинских власти, којима диригује Запад, усмерене на то да изазову РФ да одговори и уведе војску на територију источне Украјине.


Москва, 4. мај – РИА Новости. САД и њихови европски савезници последњих недеља активно оптужују Русију да режира протесте на југу и истоку Украјине, а да за то немају никаквих основа ни доказа, пише Канингем у свом чланку за ирански информативни канал Пресс ТВ.


Вашингтон тврди да Москва тражи повод за инвазију у Украјину. Према мишљењу Канингема, ако Москва реагује на ове изјаве и умеша се сада у ситуацију, онда ће Запад моментално „експлодирати“ са изјавама о томе да су се обистиниле њихове најстрашније слутње.


Канингем додаје да РФ не треба да реагује на западну пропаганду и обраћа пажњу на претње. Руско руководство треба да ради храбро, на основу реалних чињеница.


Према мишљењу аналитичара, ако се одбаце тврдње западних политичара, онда чињенице показују да су нереди и насиље у Украјини резултат диверзије Запада. Канингем скреће пажњу на да ЦИА сада већ отворено пружа подршку кијевским властима. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment