Sunday, May 04, 2014

Златни аутомат из Србије за шеика





Крагујевац — Луксузни модел аутомата М92, који су ручно гравирали и украсили златом мајстори крагујевачке фабрике Застава оружје, део је колекције шеика Мухамеда бин Заједа.


“Пословни партнер фабрика Интернешел Голден Груп из Уједињених Арапских Емирата наручила је 10 таквих аутомата, и то пет златних и пет сребрних, и један од тих златних аутомата завршио је код шеика Мухамеда”, изјавио је Тањугу директор те фабрике Раде Громовић.


Наглашавајући да је “уникатни модел аутомата постао део шеикове колекције последњих пар година”, Громовић је истакао да шеик Мухамед бин Зајед значајно доприноси да се сарадња са Уједињеним Арапским Емиратима подигне на виши ниво.


“Такође, и неколико веома уникатних модела пиштоља, ручно гравираних завршило је, посредством нашег партнера Југоимпорт СДПР, у рукама министара одбране одређених земаља, пре свега, северне Африке”, рекао је Громовић.


Ручно гравирано оружје, чија се цена, уколико садрже сребро и злато, вишеструко увећава и достиже износ од 25.000 евра, крагујевачка фабрика пласира, малтене, на тржишта свих 40 земаља где извози и стандардни програм ловачког и спортског оружја.


“Купци уникатних модела, пре свега, када су у питању ловачки карабини су са тржишта Европе, а што тиче модела ручног ватреног оружја, па и аутоматског, купци су са Блиског истока, као и Африке”, рекао је Громовић.


Фабрика “Застава оружје”, чији је извоз зависан од увоза са свега осам одсто, у овој години планира пласман производа и услуга у вредности од око 40 милиона долара.


“Основ плана пословања за ову годину је уговорени извоз на тржиште САД, посредством Југоимпорт СДПР, у вредности од 18 милиона долара”, рекао је Громовић и навео да је реч о извозу, највећим делом, ловачког и спортског оружја. ...



СРБИН.ИНФО


No comments:

Post a Comment